EXPOSICIÓ “POMPEU FABRA. UNA LLENGUA COMPLETA”

L’exposició presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci de Normalització Lingüística, que s’ofereix a les organitzacions que vulguin acollir-la.

L’Aula d’Extensió Universitària de Castellbisbal  la presentarà a l’Espai de la Plaça del 3 al 14 de desembre de 2018.

Exposició Fabra-min

 

 

EXPOSICIÓ POMPEU FABRA. UNA LLENGUA COMPLETA

El dia 5 de desembre de 2018 ha tingut lloc la inauguració de l’exposició Pompeu Fabra, una llengua completa que, organitzada per l’Aula d’Extensió Universitària de Castellbisbal, romandrà a l’Espai de la Plaça fins al 14 de desembre.

La presentació ha estat feta per Montserrat Palau, Tècnica de Normalització Lingüística de l’Ajuntament , que ens ha guiat en un recorregut per la vida del mestre i, sobretot, ens ha volgut fer partíceps de la seva admiració per la persona de Pompeu Fabra, que va organitzar una llengua malmesa i farcida de castellanismes i que ningú no sabia escriure perquè no tenia cap normativa fixada.  

El comentari final i agraïments han anat a càrrec de Susanna Solé, Regidora de Cultura.

A la part final de l’acte els assistents han pogut dedicar temps a visitar l’exposició i, finalment, hem  compartit una estona brindant amb cava i menjant arrugats.

 

 

CAL NO ABANDONAR MAI NI LA TASCA NI L’ESPERANÇA.

NOMÉS TINDREM EL QUE NOSALTRES SAPIGUEM GUANYAR

 

                                                                                                                      Pompeu Fabra

 

Call Now Button
%d bloggers like this: